Main Menu

CD releases

VisiSonor webshop


Visit the VisiSonor webshop for the latest CD releases and more!


Ensemble Black Pencil - MUSICI

English

Nederlands

 

Over Black Pencil Musici Projecten Video

 

 

 

 

Jorge Isaac

blokfluit, artistieke leiding

Matthijs Koene panfluit
Esra Pehlivanli altviool
Enric Monfort slagwerk
Marko Kassl accordeon

 

 

Jorge Isaac (Caracas, 1974) heeft in 2000 zijn studie bij Walter van Hauwe aan het Conservatorium van Amsterdam afgesloten. Na zijn diplomering behaalde hij ook nog een Master in electronics en in hedendaagse uitvoeringspraktijk aan hetzelfde instituut. . Sinds 2006 is hij werkzaam als hoofdvakdocent blokfluit aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij won prijzen op vooraanstaande concoursen van hedendaagse muziek zoals het Internationaal Gaudeamus Vertolkers Concours 2001 en het Krzysztof Penderecki International Competition of Contemporary Music 2001 in Polen. In 2004 won Jorge Isaac de Jur Naessens Muziekprijs in Amsterdam, met zijn multimedia productie "Mensa Secunda". In 2007 ontving hij een Honorary Award in het prestigieuze Prix Ars Electronica in Oostenrijk voor zijn werk "Marionette".
Als solist zowel als docent heeft Isaac al ettelijke hoeken van de wereld afgereisd. Het bracht hem met succes op internationale festivals en ook een rist belangrijke samenwerkingen met o.a. ASKO Ensemble en Schoenberg Ensemble, het Nederlands Kamerorkest, het Nieuw Ensemble, de Nederlandse Opera en met artiesten als regisseur Pierre Audi, dirigent Reinbert de Leeuw en componist György Ligeti.
meer over Jorge Isaac

 

Matthijs Koene (1977) sloot in 2001 zijn studie Cum Laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Reeds tijdens zijn studie ontwikkelde Matthijs een nieuwe techniek die hem in staat stelt te voldoen aan de zeer diverse klankkleur, articulaties en dynamiek die de klassieke en moderne muziek eigen zijn. Zijn visie en speelwijze hebben de technische mogelijkheden maar ook muzikale expressie van de panfluit vergroot. Tot op heden zijn meer dan 70 werken op zijn verzoek voor de panfluit geschreven.
Met zijn panfluit-gitaar duo, Verso, won hij diverse prijzen zoals de vriendenkrans en concertgebouw prijs in 2003, de prijs voor eigentijdse muziek van het Comradio concours in Barcelona en de IBLA grand Prize in Italië. Verso concerteert met regelmaat op internationale concertpodia. In 2007 speelde het duo in de Carnegie hall in New York. Daarnaast werkt Matthijs nauw samen met de organist Jos van der Kooy en speelde hij in verschillende ensembles voor eigentijdse muziek.
Sinds september 2005 is Matthijs verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam als hoofdvakdocent panfluit.
meer over Matthijs Koene

 

Esra Pehlivanli (1977, Ankara) voltooide met onderscheiding haar masteropleiding aan het Hogeschool Conservatorium van Gent en aan het Conservatorium van Maastricht bij de altvioolvirtuoos Michael Kugel. Ze won prijzen op prestigieuze concoursen zoals "Kryzstof Penderecki International Contemporary Music Competition" (Polen), "Torneo Internazionale di Musica" (Italië), Jur Naessens Muziekprijs (Nederland) en de eerste prijs in de "Premio Valentino Bucchi International Viola Competition" in Rome.
PEHLIVANLI’s repertoire strekt zich uit vanaf de barok tot hedendaagse muziek. Naast de uitvoering van de bestaande meesterwerken voor altviool, werkt ze met levende componisten samen om nieuw repertoire te creëren en de hedendaagse altviool te promoten. Vele nieuwe werken zijn inmiddels voor haar geschreven.
Esra PEHLIVANLI heeft vele optredens gegeven in Nederland, België, Duitsland, Italië, Frankrijk, Denemarken, Turkije, Polen, Oostenrijk, Slovenië, Luxemburg en China. Als soliste heeft ze opgetreden met een groot aantal vooraanstaande orkesten van Turkije. Ze werkte tevens mee aan radio en TV opnames voor RTL, TRT, en Concertzender. Naast haar concertcarrière, is Esra werkzaam als docente altviool aan het Conservatorium van Gent (België).
meer over Esra Pehlivanli

 

Na zijn studie bij de Amsterdams Percussion Groep en Emmanuel Séjourné heeft Enric Monfort (Valencia, 1979) zich gevestigd als een veelzijdige musicus. Hij heeft samengewerkt met het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Orquesta Del Palau De Les Ars van València, het Ziggurat Ensemble, The Barton Workshop, en Percussion Group The Hague. Als solist heeft Monfort in Nederland, Spanje, Luxemburg, Denemarken, Duitsland, en Turkije opgetreden, waar hij veel stukken in première heeft gebracht. In 2006 heeft hij samen met de clarinettist Carlos Galvez ‘Duometrie’ opgericht. Sinds 2005 is hij de artistieke leider van Kimbala, Percussion Sextet en Percusons Festival (Spanje). In de zomer van 2008 speelde hij de première van A La Terra, samen wereldberoemde Spaanse Flamenco danser Anonio Canales en het Baskische Duo van Txalaparta spelers Ttukunak. Enric Monfort is in contact geweest met verschillende slagwerktradities over de hele wereld. Met uitvoeringen zoals Egungun, Kaleidoscope, Gears, Miniatures of Añá creëert Monfort een nieuwe muzikale en visuele ervaring met componisten, dansers en beeldende kunstenaars.

meer over Enric Monfort

 

Marko Kassl (Klagenfurt, 1976) studeerde bij Mie Miki-Schenck in Duitsland en voltooide zijn mastersopleiding ook met onderscheiding aan het Hochschule für Musik Dortmund en Folkwanghochschule Essen. Hij won prijzen op de Internationale "ProLoco" competitie in Italië, op de "JAA accordeon competitie" in Japan en in 2002 de eerste prijs op het "Österreichischen Akkordeonwettbewerb". Hij ontving een beurs van het GWK en het Richard-Wagner-Verband. In 2009 was zijn Duo MARES prijswinnaar in het Jur Naessens Muziekprijs 2009 (Amsterdam) met het multimediaproject Volume Nuevo+.

meer over Marko Kassl

 

Black Pencil, generale repetities in het Concertgebouw Amsterdam